7 heerlijke souvenirs typisch voor Banyuwangi tegen betaalbare prijzen

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

De beroemde souvenirs die typisch zijn voor Banyuwangi zijn heerlijk eten en putten de portemonnee niet uit. Naast beroemd te zijn om zijn verbazingwekkende natuurlijke en culinaire toerisme, moet je natuurlijk souvenirs meenemen als je van plan bent terug te keren uit Banyuwangi.

Banyuwangi heeft verschillende soorten souvenirs in de vorm van zeer uniek eten en natuurlijk heerlijk op de tong. Deze snacks kunnen gebruikt worden als bewijs dat je voet aan de grond hebt gezet in de wijk, genaamd The Sunrise of Java.

Ladrang Sabrang

Ladrang Sabrang is een Banyuwangi souvenir gemaakt van paarse zoete aardappel met een knapperige textuur. Naast dat het heerlijk is als tussendoortje, wordt aangenomen dat deze snack ook verschillende soorten ziekten kan behandelen.

Regelmatig consumeren kan verschillende ziekten behandelen, zoals obesitas, kanker en diabetes. Daarnaast bevat deze snack ook choline, bètacaroteen en vezels die geschikt zijn als dieetmenu.

Bagiak

Het volgende typische Banyuwangi-souvenir dat mee naar huis moet worden genomen, is Bagiak. Dit voer is gemaakt van sagomeel dat op een bijzondere manier is verwerkt en geserveerd in verschillende smaken, zoals durian, vanille, pandan, mokka, jackfruit, kaas, pinda en gember.

De textuur van de Bagiak is erg zacht. Wees dus niet verbaasd als er veel fans zijn, variërend van kinderen tot volwassenen. Deze taart is geschikt als cadeau, omdat hij tot wel 3 maanden kan meegaan zonder direct zonlicht.

Untir-untir

Typische Banyuwangi-souvenirs in de vorm van ander voedsel dat u mee naar huis kunt nemen, zijn tot het einde. Dit droogvoer heeft een knapperige smaak. Deze snack op basis van tarwemeel heeft een vorm die lijkt op een schroevendraaier.

In het Javaans wordt schroefdraad untir-untir genoemd. Dit is waarom dit voedsel untir-untir wordt genoemd. Deze snack is geschikt om te maken als souvenir bij een bezoek aan Banyuwangi.

Tape Buntut

Tail tape van Banyuwangi is anders dan andere soorten tape dish. Dit komt omdat de staartband is omwikkeld met teakbladeren die de vorm hebben van staarten of staarten. Dit typische Banyuwangi-souvenir is een van de typische gerechten van de oorspronkelijke Osing Banyuwangi-stam die je moet proberen.

Sale Pisang

Dit eten is inderdaad heel gemakkelijk te vinden in verschillende regio’s in Indonesië. Er is echter iets dat het bananenverkoopgerecht in Banyuwangi onderscheidt van andere bananenverkoop. De bananenverkoop in Banyuwangi zal naar verwachting smakelijker zijn dan de bananenverkoop in andere gebieden.

Dit komt omdat de typische Banyuwangi bananenverkoop een mix heeft van zoete en hartige smaken die het publiek verslaafd maken. Doordat het een lang droogproces ondergaat, wordt dit bananenverkoopgerecht extra hartig en lekker.

Nog lekkerder omdat de bananenverkoop in verschillende varianten wordt geserveerd. Bijvoorbeeld bananenverkoop gefrituurd, bananenverkoop nat en bananenverkoopbroodje.

Wonderful Indonesia

Kelemben

Souvenirs die typisch zijn voor Banyuwangi in de vorm van voedsel dat mee naar huis kan worden genomen, is kelemben of gewoonlijk droge spons genoemd. Deze cake is gemaakt van tarwebloem vermengd met suiker en eieren en heeft de vorm van een schildpad. Meestal wordt kelemben geserveerd tijdens Eid al-Fitr. Het productieproces is nog steeds traditioneel, dat wordt gebakken met behulp van een kachel die wordt verwarmd met kokosvezels en brandhout.

Deze cake heeft een mix van zoete en hartige smaken. Door de droge textuur kan het vocht lang genoeg meegaan waardoor het geschikt is als souvenir.

Al deze souvenirs zijn alleen in Banyuwangi te verkrijgen, dus om ze te kunnen proeven moet je daar geweest zijn. Natuurlijk wanneer je naar Banyuwangi gaat moet je ook de toeristische attracties bezoeken. Als je niet weet wat het is, kun je het zoeken op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *