Aanbevolen 8 waterparken in Bandung voor gezinsvakanties

Wonderful Indonesia

Bron: Unsplash

 

Ook al ligt Bandung in de bergen, je kunt er nog steeds veel zwembaden vinden die het concept van een waterpark of waterpark bieden. Er is ook koud en warm zwembadwater, dus het kan worden aangepast aan uw behoeften. Daarnaast heeft Bandung ook een zwembad met warm bronwater in het bergachtige gebied.

 

Als u en uw gezin uw vakantietijd willen vullen met recreatie in een waterparkzwembad in Bandung, kunt u naar ons aanbevolen waterpark hieronder komen.

1. Swimming Pool Karang Setra

Karang Setra is het eerste zwembad in Bandung dat in 1954 werd geopend door president Soekarno. Het Karang Setra-zwembad werd in die tijd gebruikt voor het coachen van zwematleten en werd het grootste zwembad van Zuidoost-Aziƫ. Nu is Karang Setra echter uitgegroeid tot een populair waterparktoerisme.

 

Zwembad Karang Setra heeft vele attracties, zoals waterballonnen, watervallen, strandbaden, beekbaden, gemorste emmers, regenboogglijbanen en natuurlijk waterboom. Er zijn ook niet-waterattracties zoals luchtfietsen, minibioscoop en tuinhuisjes.

2. Panghegar Waterboom

Panghegar Waterboom, gelegen in het zuidelijke deel van Bandung City, is een zwembad met andere waterparken die u kunt bezoeken. Panghegar Waterboom heeft een zwembad voor volwassenen met een semi-olympisch formaat en ook een zwembad voor kinderen.

 

Bij Panghegar Waterboom kun je genieten van verschillende attracties zoals een minislider voor kinderen en een reuzenslider voor volwassenen. Er zijn ook andere ondersteunende faciliteiten zoals eetstalletjes, verhuur van zwemuitrusting en andere. Daarnaast geeft Panghegar Waterboom zwemtrainingen door professionele personal trainers.

3. Siliwangi Swimming Pool

Siliwangi Swimming Pool is een hotelzwembad met een waterpark dat open is voor het publiek. Deze plaats ligt in het centrum van Bandung, dicht bij Siliwangi Stadium en Graha Manggala Siliwangi. In het Siliwangi-zwembadgebied is er ook een sauna en een restaurant dat een verscheidenheid aan heerlijke voedselmenu’s biedt.

 

Siliwangi Swimming Pool heeft meerdere zwembadmaten zoals een Olympisch standaard zwembad met verschillende dieptes en een kinderbad. In het waterpark zijn er verschillende attracties, zoals gemorste emmers, glijbanen voor kinderen en volwassenen, strandzandgebieden en andere.

4. Bandung Indah Water Park

Gelegen in hetzelfde gebied als Bandung Indah Golf, is dit een andere populaire waterparkkeuze voor gezinnen in Bandung. Bandung Indah Water Park heeft verschillende zwembaden met verschillende dieptes voor volwassenen en kinderen.

 

Een van de meest opwindende attracties in Bandung Indah Water Park is een glijbaan of glijbaan met een hoogte tot 20 meter! Daarnaast zijn er ook gemorste emmerritten en een lazy river die geschikt is als waterspeeltuin voor kinderen.

5. Pesona Nirwana Water Park

Dit zwembad met waterpark ligt in Soreang, Bandung Regency. Voordat het een milieuvriendelijk en koelwatertoeristisch gebied werd zoals het nu is, was Pesona Nirwana Waterpark een voormalig mijngebied met steile kliffen. Toen werd het gebied omgevormd tot een waterpark door een natuurbeschermer uit Bali genaamd Nyoman Nuarta.

 

Kinderen en volwassenen kunnen zwemmen in Pesona Nirwana Water Park. De plaats heeft verschillende attracties, zoals een luie rivier, een waterglijbaan en een jacuzzi of een warm bad voor bezoekers die willen ontspannen.

6. Taman Air Super Progresif

Super Progressive Water Park heeft een groot zwembad met warm water en 4 kleinere zwembaden, compleet met glijbanen, lekbakken en andere waterattracties.

 

Zowel op weekdagen als in het weekend is dit waterpark nooit leeg van bezoekers. Behalve dat het een groot gebied is, is het zwembad ook schoon, waardoor bezoekers zich thuis voelen en terug willen komen om op deze plek te spelen.

 

Met betaalbare ticketprijzen kun je je kinderen en familie meenemen om in dit waterpark te spelen. Oh ja, hier is de parkeerplaats ook best ruim. Er zijn ook veel voedselhuurders of kantines die een verscheidenheid aan snacks aanbieden tegen goedkope prijzen.

7. Kolam Renang Tirta Mulya

Als je een inwoner bent van West Bandung en wilt zwemmen in een zwembad met een waterpark, kun je proberen naar het Tirta Mulya-zwembad te komen dat zich in de hoofdstad Ngamprah, West Bandung Regency, bevindt. Er zijn verschillende soorten zwembaden met verschillende afmetingen, zowel voor kinderen als volwassenen.

 

De attracties in het waterpark die beschikbaar zijn bij het Tirta Mulya-zwembad zijn onder meer gemorste emmers, glijbanen voor volwassenen, glijbanen voor kinderen en verschillende andere ondersteunende faciliteiten.

8. Rancaekek Waterpark

Voor inwoners van East Bandung die willen ontspannen in een zwembad met een waterspeeltuin of waterpark, kan Rancaekek Waterpark een van de beste keuzes zijn. Daar kunnen bezoekers genieten van een 32 meter lange slider met een hoogte van ongeveer 20 meter.

 

Daarnaast is er ook nog een slider voor kinderen en een spill bucket ride. Aan de kant van het zwembad is er een tuinhuisje om uit te rusten met het gezin terwijl u het eten proeft dat wordt verkocht in de kantines in het waterpark.

Wonderful Indonesia

Dat zijn enkele aanbevelingen voor waterparken in de regio Greater Bandung. Als je andere toeristische attracties in Bandung wilt ontdekken, ga dan naar de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *